Vores hudterapeuter guider dig: Derfor er hudbarrieren vigtig, og sådan styrker du den
2023-01-13
Føles din hud strammere og mere følsom end normalt? Så kan din hudbarriere være beskadiget. Du kan dog være helt rolig; Vores hudterapeuter er her og forklarer, hvorfor hudbarrieren er vigtig, og hvordan du bedst passer på den.Hvad er hudbarrieren, og hvilken funktion har den?

Hudbarrieren er som et usynligt slør, der beskytter huden. Den består af bl.a. ceramider, fedtsyrer og kolesterol, og dens funktion er at holde de ydre hudlag intakte og hydrerede. Når hudbarrieren beskadiges, går disse beskyttende stoffer tabt, hvilket gør, at fugten i huden siver ud, samt at bakterier og forurening lettere trænger ind i huden.


Hvordan ved jeg, om min hudbarriere er beskadiget?

Rødme, følsomhed og tørhed er nogle af de mest almindelige tegn. Hudens helingsproces bliver langsommere, hvilket bevirker, at bumser og udslæt lettere efterlader vedholdende ar. En let beskadiget hudbarriere kan resultere i en hud, der er lidt mere følsom eller tør end normalt, mens en svært beskadiget hudbarriere kan give akne, eksem eller psoriasis.

Hvordan kan jeg styrke hudbarrieren?

Årsagen til beskadigelse af hudbarrieren er for det meste en overdreven brug af eksfolierende eller for stærke produkter, f.eks. syrer og retinol. Ønsker du en hurtig lindring, kan du sætte brugen af disse produkter på pause og senere forsigtigt genindføre dem i rutinen, når din hud er kommet sig. Fyld i stedet på med de ingredienser, din hud har brug for her og nu, såsom ceramider, glycerin, hyaluronsyre og niacinamid.Hudplejerutinen for en stærkere hudbarriere

Udskift gerne din sædvanlige ansigtsvask med en olie eller ansigtsbalm. Vi kan godt lide Omorovicza Thermal Cleansing Balm, der udover at fjerne alle spor af makeup også afgifter huden, samtidig med at den indeholder et barriereforstærkende kollagen.

Ved at tilføje en fugtgivende toner, f.eks. Klairs Supple Preparation Unscented Toner, hjælper du med at fylde fugtdepoterne og optimere effekten af de efterfølgende produkter.

Følg op med et serum med styrkende ingredienser såsom CLE Serumide, der bl.a. indeholder ceramider, niacinamid og allantoin. En af vores favoritter blandt de barriereforstærkende fugtighedscremer er Etude House Soon Jung 5 Cica Balm, der bl.a. indeholder panthenol og squalane.

Til sidst bør fugten lukkes inde med en olie for at undgå, at den siver ud i luften på ny. En fantastisk olie, der arbejder på at styrke hudbarrieren, er den nye Strength HydraBarrier Nourishing Face Oil fra Ole Henriksen.Husk at tænke langsigtet

For at sikre, at din hudbarriere forbliver stærk selv på længere sigt, skal du være ekstra opmærksom på at anvende fugtgivende produkter og jævnligt pausere din brug af eksfoliering og syrer, når du mærker symptomer på en svækket hudbarriere. Et andet godt råd er at bruge blide bevægelser og lunkent vand, når du vasker dit ansigt, og forsigtigt duppe dine fugtighedsgivende produkter på huden. Husk også solcremen, da soleksponering kan føre til langvarige skader på hudbarrieren.
Ny
Etude
Midlertidigt udsolgt
184 kr
Gave
186 kr
522 kr
Great Deal
Ny
400 kr Vejl. pris 454 kr (-12%)

Produkter fra artiklen