Alt om solcreme og SPF – hudterapeutens bedste tips
2023-05-17
Uanset om du går efter en simpel hudplejerutine eller 13 trin à la K-Beauty, findes der ét trin, du aldrig må skippe: Solbeskyttelse.

Vi ved alle, at UV-stråling kan være farlig for huden, men vidste du, at solen også er den vigtigste årsag til for tidlig aldring af huden? Rynker, slap hud og pigmentering er i høj grad forårsaget af solskader.

Hvordan anvender du bedst muligt din solbeskyttelse? Hvordan finder du den rette formel til din hudtype? Ekspert og hudterapeut Mollie guider dig gennem SPF-junglen.Hvad skal jeg tænke på, når jeg vælger solbeskyttelse baseret på min hudtype?

– Generelt plejer man at sige, at en fysikalisk solbeskyttelse er velegnet til sensitiv hud. Hvis du har fedtet eller kombineret hud og ønsker en så let formel som muligt, kan en kemisk solbeskyttelse fungere godt. I dag er udviklingen af solcreme dog nået så langt, at både fysikaliske og kemiske solcremer egner sig til alle hudtyper.

Dermalogica Invisible Physical Defense SPF 30 er en fysikalisk solbeskyttelse med ultratransparent zinkoxid, som føles vægtløs på huden. Perfekt til alle hudtyper. Den giver en bredspektret beskyttelse mod UVA- og UVB-stråling, mens den fugter huden med hyaluronsyre.Hvis min foundation har SPF, er det så nok?

– Nej, vi anbefaler, at du altid bruger et SPF-produkt i sommermånederne. Du bruger sjældent foundation nok til at få en fuld beskyttelse. Det er derfor en god idé at anvende et makeupprodukt, som indeholder SPF oven på dit rene solbeskyttelsesprodukt for at styrke beskyttelsen.

Klairs All Day Airy Sunscreen med SPF 50+ fugter din hud og beskytter mod skadelig UV-stråling uden at efterlade en hvid hinde. Den forfriskende formel føles ikke fedtet på huden og er ideel under makeup.

Hvor meget af produktet skal jeg anvende?

Mange begår ofte den fejl at bruge for lidt af produktet. Du skal anvende ca. en halv teskefuld til ansigt, hals og dekolletagen og omkring 1/2 dl til at give kroppen en fuld beskyttelse. Vi anbefaler også, at du altid genanvender solbeskyttelsen hver anden time, hvis du er i direkte sollys.

Har jeg brug for solbeskyttelse, hvis jeg bliver i skyggen?

– Ja! Du kan blive udsat for op til halvdelen af solens UV-stråling, fordi himlen spreder solens stråler, hvilket rammer os indirekte. UV-stråling trænger også igennem skyer, glas og vand.

Beauty of Joseon Relief Sun SPF50+ PA++++ Rice + Probiotics er hurtigt blevet en favorit både hos os på kontoret og vores kunder. Den lette formel genfugter som en fugtighedscreme med 30% risekstrakt, som i kombination med kornfermenterede ekstrakter også giver huden næring.

Kan jeg anvende solcremen fra sidste år?

– De fleste solcremer er mærket med 1 års holdbarhed, så tjek gerne, hvad der gælder for dit produkt. Dette er også under forudsætning af, at produktet er blevet opbevaret mørkt og køligt.Har jeg brug for solbeskyttelse, hvis min hud er rig på melanin eller allerede er solbrun?

– Ja, hudens naturlige beskyttelse mod solen er ikke tilstrækkelig beskyttelse. Alle hudtoner har brug for solbeskyttelse, så man kan forhindre hudsygdomme og for tidlig aldring.

 Et tip er at investere i et solbeskyttelsesprodukt, som også har hudplejende fordele. Dr. Ceuracle Cica Regen Vegan Sun med SPF 50 fungerer som solbeskyttelse, serum og fugtighedscreme. Den lette formel smelter hurtigt ind i huden og giver en naturlig glød.

Kan jeg redde min hud, hvis jeg ved et uheld bliver solskoldet?

– Påfør en kølende after sun, hvis solen er brændt i; det hjælper med at reparere huden og har en antiinflammatorisk effekt. Sørg også for at genfugte din hud og undgå solen de næste par dage.

Læn dig tilbage, og nyd solen på en sikker måde. Du finder vores solbeskyttelsesprodukter her.
Great Deal
208 kr Vejl. pris 244 kr (-15%)
50 ml 10 ml
Great Deal
211 kr Vejl. pris 219 kr

Produkter fra artiklen